2 decembrie 2023

Oferte actuale de la magazine de renume:

Descopera ofertele de Crazy Days doar la eMAG!

 

se Vom incepe articolul cu o scurta defintie generala. Lentilele de contact reprezinta niste meniscuri de dimensiuni mici, realizate din material plastic, bicompatibil cu tesuturile oculare, avand un diametru de aproximativ 14 mm. Este important ca inainte de a iti aplica lentile de contact, fie ca este vorba despre estetica sau doresti inlocuirea ochelarilor clasici, sa fii informat si sa cunosti indeaproape problema. Ulterior, vom expune si opinia noastra si vom recomanda un site potrivit pentru a achizitiona cele mai bune lentile.

De mai bine de un secol, lentilele sunt utilizte pentru corectia vederii. Insa, acestea nu detin exclusiv rol optic, pentru corectarea mipopiei, hipermetropiei sau astigmatismului, ci pot fi utilizat si in scop estetic pentru schimbarea culorii irusului sau terapeutic pentru netezirea unor defecte de forma a corneei si asa mai departe.

In continuare, vom realiza o clasificare a lentilelor, in functie de diverse criterii:

 • dupa durata de purtare:
 1. Lentile cu inlocuire zilnic (vezi aici mai multe modele) – se gasesc, in general in pachet de 30 de bucati, insa poti comanda si pachet cu 90 de bucati. Nu au nevoie de cutie pentru depozitare sau solutie, fiindca le vei aplica dimineata, iar dupa ce le vei indeparta seara, le vei arunca la gunoi
 2. Lentile de contact cu inlocuire frecventa (vezi aici mai multe modele) – se vor schimba la un interval de 2 saptamani, 12-14 ore/zi si se vor scoate seara. Desigur, este  necesara curatarea lor cu solutii de intretinere speciale pentru lentile de contact, pastrandu-le in recipientele lor.
 3. Lentile de contact lunare (vezi aici mai multe modele) – pot fi purtate continuu, zi si noapte, fiind necesara schimbarea lor, o data la 30 de zile.
 4. Lentile de contact anuale (vezi aici mai multe modele) – pot fi purtate in jur de 10-12 ore/zi, iar seara urmeaza sa le scoti. In general, sunt recomandate in cazurile de dioptrie extrema, cand nu este posibila purtarea de lentile cu inlocuire frecventa.
 • dupa tipul materialului din care sunt realizate:
 1. Lentile de contact moi
 2. Lentile de contact rigide – recomandate pacientilor cu dioptrii mari, astigmatism, keratoconus.
 3. Lentile cu continut mixt

Atunci cand decizi ca ti-ai dori sa porti lentile de contact, indiferent de care ar fi motivul, trebuie sa tii seama cu strictete de anumite reguli. In continuare, vom oferi cateva indicatii referitoare la modul de aplicare, utilizare si igiena:

 • Inainte de a aplica lentilele de contact, spala-te pe maini, apoi cand te-ai asigurat ca esti complet uscat, poti aplica lentilele.
 • Nu atinge lentilele cu mainile murdare.
 • Poti opta pentru aplicarea lacrimilor artificiale atunci cand porti lentilele de contact, pentru a te simti mai confortabil.
 • Te poti machia dupa ce ai aplicat lentilele de contact si te poti demachia dupa ce le-ai inlaturat.
 • Solutia de intretinere va trebui schimbata de fiecare data cand vei pune lentilele si nu va fi niciodata refolosita.
 • Asigura-te in permanenta ca recipientul special pentru lentile va fi intotdeauna bine igienizat.
 • Lentilele nu vor lua niciodata contact cu apa, asa ca nu le vom aplica atunci cand mergem la plaja.
 • Nu purta lentilele de contact o perioada mai mare decat cea recomandata, pentru riscul sa te trezesti cu o infectie va fi extrem de mare.
 • Inainte de a aplica lentile de contact noi, verifica dioptria. In cazul in care ai dioptrii diferite, iar lentilele au fost aplicate invers ( lentile dreapta in ochiul stang si invers), poti vedea neclar.
 • Daca in momentul aplicarii a intrat o bula de aer intre lentila si cornee, inchide ochi si realizeazai miscari circulare sus-jos-stanga-dreapta. Daca bula de aer nu a fost eliminata, indeparteaza lentila si aplica-o din nou.
 • Cand nu reusesti sa aplici o lentila, nu insista de prea multe ori. Incearca de maxim 2-3 ori, iar daca nu reusesti, renunta, fiindca risti sa iti traumatizezi suprafata oculara.

Daca nu ai mai purtat lentile pana acum, iti recomandam sa mergi la un control oftalmologic. In primul an, recomandam controlul la o saptamana, ulterior o luna, 3 luni, 6 luni, iar in final, anual. Atunci cand simti sau observi un disconfort de orice fel, nu intarzia sa te duci la medic, indiferent ca este vorba despre ochi rosii, secretii, vedere in ceata, fotofobie sau durere de orice fel.

De aici poti achizitiona solutiile si accesoriile necesare pentru o intretinere cat mai buna a lentilelor, oferind o igiena potrivita.

Concluzii autor

Multe persoane opteaza pentru lentile in detrimentul ochelarilor de vedere sau pentru lentile de contact colorate. Se aplica usor si pot fi purtate oriunde, mai putin la plaja. Noi recomandam lentilele Lensa pe care le poti achizitiona de aici indiferent de scopul pentru care le doresti. Ofera o gama variata, iar clientii, care nu sunt deloc putini, au fost extrem de incantati de produsele lor, fiind un magazin de incredere.

9.6

Calitate

9.8/10

Usurinta folosire

9.5/10

Pret

9.6/10

Argumente PRO

 • usor de aplicat
 • diverse modele

Argumente CONTRA

 • nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.