22 aprilie 2024

Oferte actuale de la magazine de renume:

Descopera ofertele de Crazy Seazon doar la eMAG!

 

Review Beko HTV8743XG

Beko HTV8743XG este o masina de spalat rufe foarte interesant, iar acest lucru porneste inca de la faptul ca este dotata cu uscator. Practic, nu doar ca iti spala foarte bine hainele, ci ti le si usuca, iar la final, le vei putea adauga direct in dulap. Din punctul meu de vedere, un  astfel de aparat este chiar ideal pentru locuintele unde nu exista spatiu special pentru a intinde rufele, iar umezeala ar putea ajunge in casa si chiar ar putea cauza probleme.

Masina Beko HTV8743XG este prevazuta cu o capacitate de 8 kg la spalare si 5 kg la uscare, ceea ce o face potrivita chiar si pentru o familie cu 4 membri. Este incadrata in clasa de eficienta energetica A, insa este un lucru normal ca o masina cu uscator sa inregistreze  un consum energetic mai mare comparativ cu un model clasic. Consumul energetic anual este de aproximativ 172 kWh, iar cel de apa 9400 litri.

Este dotata cu un motor Pro Smart Inverter BLDC ce asigura o functionare foarte silentioasa astfel ca la spalare va inregistra doar 57 dB, iar la centrifugare doar 77 dB si 64 dB la uscare. Acest motor de tip brushless prezinta o constructie speciala ce permite eliminarea periilor de carbon, oferind astfel o serie de avantaje foarte importante: nivel de zgomot redus, nivel de vibratii scazut, control optimizat al turatiilor si eliminarea emisiilor electromagnetice. In plus, asigura si o fiabilitate ridicata masinii, pentru o utilizare pe o perioada cat mai mare.

Viteza maxima de centrifugare este de 1400 RPM, ceea ce asigura o stoarcere foarte buna. Este important ca viteza sa fie cat mai mare in cazul unei masini cu uscator pentru ca este esentiala in procesul de uscare. Iti ofera posibilitatea de a ajusta numarul de rotatii, in cazul in care consideri ca sunt  prea mari sau prea mici.

Panoul de control este ampalsat frontal si este prevazut cu ecran LCD cu control electronic ce detine urmatoaraele functii: buton on-off, buton pornire/pauza, amanare pornire, afisare timo ramas, selectare nivel de centrifugare si temperatura, programe de uscare, dar si butonul de reglare al nivelului de uscare. Pe display, sunt afisati urmatorii parametri: nivel tempereatura, indicator clatire si uscare, indicator finalizare, lipsa apa, durata program si blocare acces copii. Este prezent, bineinteles, programul Child Lock ce presupune blocarea panoului de control pentru ca cei mici sa nu deregleze setarile realizate anterior de tine. Totodata, hubloul prezintaa deschiderea usii la un unghi de 170 de grade pentru a putea adauga si articole mai voluminoase foarte usor.

Functia de pornire intarziata permite selectarea orei de incepere a spalarii pentru a termina spalarea si eventual uscare, la o ora care sa te avantajeze pe tine. In  plus, poti adauga sau scoate oricand rufe din masini chiar daca deruleaza un program de spalare sau uscare. Permite schimbarea programului de spalare pana la 10 minute dupa ce masina a inceput programul, insa exceptia o face programul pentru haine din bumbac. Pentru a reusi acest lucru este nevoie de a apasa pe butonul de pauza, iar cand vei putea deschide usa, va aparea un indicator ce semnaleaza posibilitatea scoaterii sau adaugarii de rufe. Dupa ce ai terminat si vrei sa reiei spalarea, poti apasa din nou pe acelasi buton.

Dupa cum am mai spus si anterior, exista posibilitatea ajustarii anumitor parametri, in functie de cum consideri ca s-ar potrivit mai bine. Aici ne referim desigur la temperatura apei si viteza de centrifugare. Insa, exista si o conditie, iar aceasta se refera ca modificarile facute sa fie in concordanta cu programul de spalare sau uscare, iar acestea sa nu fie finalizate. Concret, de exemplu, daca deruleaza un program pentru haine delicate, sigur ca masina nu va permite sa setezi o temperatura foarte mare sau o viteza de centrifugare extrem de ridicata, care ar putea  afecta tesatura hainelor. In alegerea programului potrivit de spalare va trebui sa tii cont intotdeauna de tipul materialului, culoarea, gradul de murdarie si temperatura apei.

Beko HTV8743XG este  dotata cu 16 programe de spalare si de uscare si cuprins cam toate tipurile de nevoi pe care le-ai putea avea. In principiu, incarcarea masinii mai poate varia si in functie de volum sau de tipul tesaturii. Gratie sistemului automat de reglare a consumului de apa, vei reusi sa obtii performante foarte bune de spalare, cu un consum redus de resurse.

Aceasta masina este dotata cu o rezistenta electrica nichelata, avand cu 40% mai putina depunere de calcar pe rezistenta, asigurand o protectie eficienta impotriva coroziunii si o durata de utilizare mai mare. Totodata, datorita tehnologiei Opti Sense, se asigura un consum redus de apa si energie electrica prin intermediul celor 4 senzori specializati. Dintre acestia, trei sunt speiali pentur ingrijirea delicata a hainelor, iar ultimul pentru cresterea duratei de utilizare a masinii. De asemenea, tehnologia Aqua Fusion presupune economisirea la maxim a consumului de apa, energie, dar si detergent.

Cuva prezinta un design special – Aquawave, ce vizeaza crearea celor mai bune conditii de spalare pentru o curatare cat mai buna, dar si o ingrijire atenta a tesaturii. Programul Hygiene+ presupune curatarea eficienta a hainelor colorate si din bumbac, la temperaturi scsazute,acestea ajungand chiar si la 20 de grade Celsius, utilizand cu 70% mai putina energie comparativ cu alte programe. Daca se utilizeaza apa la temperaturi mai mari de 60 de grade Celsius, alergenii vor fi eliminati in proportie de 99%. Totodata, in cadrul ciclului de uscare, elimina eficient praful, polenul si germenii.

Sistemul de ionizare a aerului Ion Guard previne formarea mirosurilor neplacute in cadrul cavitatii interioare prin neutralizarea particulelor care determina acest  miros neplacut. Sistemul de ionizare este alcatuit dintr-un generator ce utilizeaza tensiune inalta pentru producerea de ioni negativi si un sistem de ventilare al aerului. Mai mult decat atat, acest sistem prezinta si efecte de anti-fonare.

Functia Eco Drum Clean presupune curatarea ecologica a tamburului, inlaturand resturile de detergent si alte resturi de murdarie. Mai mult decat ata, acest program prezinta si un ciclu suplimentar de aer cald, ce asigura igienizarea cuvei si eliminarea mirosurilor neplacute.

Printre cele 16 programe de spalare, se numara atat programe pentru nevoi de baza, cat si pentru nevoi speciale: prespalare, delicate, sintetice, bumbac, lana, mixt, sport, spalaremanuala, spalare rapida, extra-clatire si asa mai departe. Printre programele speciale se numara Wash&Wear care poate fi folosit zilnic, avand o durata de 60de minute fiind potrivit pentru spalarea si uscarea a 1 kg de hiane cu grad scazut de murdarie, Xpress Super Short ce permite incarcarea a 2 kg de haine la temperatura de doar 30 de grade Celsius timp de 14 minute, Daily Express destinat articolelor din bumbac foarte putin murdare, avand o durata de doar 28 de minute si spala la temperatura de 30 de grade Celsius.

Programul Dark este potrivit pentru hainele  inchise la culoare, inclusiv negre. La programul de prespalare poti apela in momentul in  care ai haine foarte murdare, iar acesta ar trebui urmat de un program complet. Spalarea si uscarea manuala este potrivit pentru hainele edin lana sau cu o tesatura foarte delicata, ce au etichete ce indica a nu fi spalate la masina de spalat. Programul Mixt 40°C este ideal pentru hainele realziate din  materiale sintetice si a celor din bumbac, in cadrul acesluiasi ciclu de spalare, spaland la temperatura de 40 de grade Celsius si realizand miscari delicate ale cuvei.

De asemenea, programul bumbac prezinta 5 optiuni de temperatura de la rece pana la 90 de grade Celsius. Programul Bumbac Eco este  prevazut si el cu doua optiuni de temperatura de la rece pana la temperatura de 60 de grade Celsius, fiind potrivit pentru hainele cu grad mediu de murdarie.

Programul Sintetice presupune spalarea cu apa rece sau la temperaturi de 40 sau 60 de grade Celsius, fiind potrivit pentru tesaturi sintetice sau mixte cu grad mediu de murdarie, insa cantitatea nu trebuie sa depaseasca 3 kg. Programul delicate este prevazut cu doua optiuni de program si anume: Matase sau Perdele. Hainele din matase pot fi spalate pot fi spalate cu apa rece sau la temperatura de 40 de grade Celsius permitand incarcarea de la 1 kg pana  la 3 kg. Ciclul  perdelesi matase permite spalarea articolelor din  materiale foarte delicate, precum si matase, vascoza si lenjerie. Practic, datorita  miscarii delicate a tamburului si cantitatea mare de apa  vor reduce frecarea fibrelor, prevenind deteriorarea acestora.

Cu ajutorul programului Col Hygiene 20°C poti spala hainele colorate din bumbac, iar acestea isi vor pastra intensitatea culorilor. Programul anti-sifonare, calcatul lenjeriei si al hainelor va fi mai facil, iar acest lucru se datoreaza faptului ca ciclul de centrifugare este impartit in mai multe etap, iar miscarile lente ale cuvei previn sifonarea hainelor. Programul de spalare si uscare baby protect wash&dry este potrivit petru spalarea si uscarea hainelor rcelor mici, insa cantitatea de haine nu trebuie sa depaseasca 2 kg. Cu programul clatire suplimentare, vei fi sigur ca hainele vor fi clatite eficient, fara a mai ramane vreo urma de detergent, potrivit pentru hainele celor mici sau a persoanelor predispuse sa dezvolte alergii. Programul Wash&Dry permite o incarcatura de 5 kg cu rufe, spaland si uscand hainele excelent.

Masina Beko HTV8743XG este prevazuta cu un senzor automat amplasat la nivelul tamburului care monitorizeaza nivelul de umiditate si opreste aparatul in mometnul in care rufele s-au uscat. Programele de uscare sunt suficient de diversificate pentru a acoperi nevoile fiecarui utilizator, iar acestea pot fi setate foarte usor direct de pe panoul de control.

Masina are la baza tehnologia prin condensare, drept pentru care  nu va fi nevoie sa o conectezi la o iesire de evacuare, fiindca apa rezultata in urma procesului de uscare va fi colectata intr-un recipinet special ce are o capacitate de 5 litri si pe care il vei goli dupa fiecare utilizare. In acelasi timp, este dotata cu programe speciale de uscare, potrivite epentru toate tipurile de nevoi: Program pentru articole din bumbac, Program pentru articole din lana, program pentru articole sintetice, Calcare usoara care va areduce sifonaarea  hainelor. Functia anti-sifonare presupune ca dupa finalizarea programului, sa poti purta hainele imediat dupa ce au fost scoase din masina.

Un alt program important este cel pentru uscarea camasilor ce presupune o actionare blanda, la temperaturi scazute de maxim 40 de grade Celsius, asigurand totodata protejarea tesaturii articolelor. Refresh este programul ideal pentru eliminarea mirosurilor neplacute, ocupandu-se practic de reimprospatarea hainelor. Mixed este un program dedicat incarcaturii cu haine sintetice alaturi de cele din bumbac, in cadrul aceluiasi ciclu.

Functia Buzzer presupune reglarea intensitatii volumului semnalului sonor, care marcheaza finalul programului de uscare. Sigur ca poate fi si dezactivat. Functia de programare intarziata permite amanarea orei de incepere a spalarii cu pana la 24 de ore.

Dimensiunile masinii sunt de 54 cm adancime, 60 cm latime si 84 cm inaltime, avand o greutate de 69 kg.

Pareri de la clienti

Cumparatorii sunt foarte  multumiti de aceasta masina si sustin ca programele de spalare sunt foarte variate si chiar acopera o gama ampla de nevoi, iar la programul de uscare exista posibilitata de a alege si durata. Au  fost placut surprinsi chiar dupa prima utilizare, cand au observat ca hainele nu sunt sifonate si sunt foarte bine spalate si uscate. Acestia sunt de parere ca este o achizitie extrem de buna si apreciaza raportul calitate/pret excelent.


Concluzii autor

Beko HTV8743XG este o masina de spalat rufe cu uscator excelenta, care isi face treaba ireprosabil, descurcandu-se perfect atat  pe partea de spalare, cat si de uscare. Hainele sunt foarte bine igienizate, iar dupa ce le vei scoate din masina, le poti adauga chiar in dulap. Din punctul meu de vedere, este o produs ce merita achizitionat pentru ca merita fiecare banut, iar calitatea spalarii si uscarii este net superioara. Aici poti gasi mai multe detalii si o oferta de pret actualizata.

 

Recenzii pe scurt: Beko HTV8743XG

9.8

Calitate

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Pret

9.6/10

Design

9.7/10

Functii

9.7/10

Argumente PRO

  • Raport calitate/pret excelent
  • Programe de spalare si uscare foarte diversificate
  • Silentioasa
  • Nu sifoneaza hainele
  • Programare intarziata

Argumente CONTRA

  • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *