14 iunie 2024

Oferte actuale de la magazine de renume:

Descopera ofertele de Revolutia Preturilor doar la eMAG!

 

Latexul natural mai este denumit si cauciuc natural. Acesta face referire, de regula, la o dispersie stabila dintr-un polimer microparticular intr-un mediu apos. Latexul poate fi natural sau sintetic.

Latexul natural reprezinta seva laptoasa a mai multor plante care se coaguleaza in momentul in care ia contact cu aerul. Este o emulie complexa in cadrul careia se regasesc proteine, alcaloizi, amidon, zaharulri, uleiuri, rasini si gume. In general, latexul este de culoare alba, insa poate avea uneori si culoare galbena, portocalie sau rosi-aprins. Din latex sunt produse manusile, articole vestimentare, saltele, prezervative., baloanele si altele.

Spre deosebire de latexul produs de oameni, adica cel sintetice, latexul natural este mai eficient impotriva depunerilor de praf, este anti-alergenic si anti-microbian, iar daca discutam despre o saltea, acesta ofera un plus de avantaje.

Latexul este ideal in cazul persoanelor cu alergii, avand in vedere ca previne depunerea prafului pe suprafata sa. De asemenea, in cazul saltelelor, acesta ofera o senzatie de cald iarna si o senzatie de racoare vara. Este unul dintre singurele materiale disponibile in natura care este atat de durabil si de eficient in confectionarea saltelelor de dormit.

Latexul se obtine din copaci precum Para rubber tree, Castilla elastica, Aloe Vera, Cichorieae. Exista o multitudine de functii ale platentei care folosesc latexul. Unele il utilizeaza ca o forma de stocare a nutrimentelor in timp ce altele il utilizeaza ca produs excretor unde depoziteaza deseurile. Unii sunt de parere ca platenele utilizeaza latexul si pe post de protectie in cazul accidentarilor, impiedicand intrarea fungilor si a bacteriilor. Mai mult decat atat, acesta este folosit si impotriva unor animale, caci la cateva plante, latexul este foarte usturator sau chiar otravit.

Cauciucul natural reprezinta cel mai important produs din latex, peste 12.000 de specii de plante oferind latex ce contine cauciuc. Pe de alta parte, exista persoane care au alergie serioasa la latex, iar expunerea indelungata la acesta poate cauza soc anafilactic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *