16 iunie 2024

Oferte actuale de la magazine de renume:

Descopera ofertele de Flash Deals doar la eMAG!

 

Masina de spalat vase a devenit ajutorul de nadejde pentru orice gospodina, dar nu numai, cu ajutorul careia puteti salva timp nepretuit, dar si energie. Mai mult decat atat, utilizand o masina de spalat vase, puteti economisi si resurse importante, fiindca un astfel de aparat presupune un consum redus. Insa, este important ca inainte de a achizitiona un astfel de aparat sa stiti cum trebuie folosit corect, iar acest ghid urmareste prezentarea celor mai importante informatii in acest sens.

Incarcarea cosurilor de sus si de jos ale masinii de spalat vase

In primul rand, este important ca inainte de toate sa va asigurati ca mancarea a fost curatata foarte bine de pe suprpafata farfuriilor. De asemenea, asezati uniform articolele murdare, in jos, spre jeturile de apa. Evitati sa suprpuneti sau sa inghesuiti vasele, fiindca riscati ca acestea sa nu poata fi curatate eficient.

In raftul superior vor fi, de regula, introduse obiecte precum boluri, cesti, cani, pahare  si asa mai departe. Asezati bolurile si farfuriile mici in suporturile speciale. De asemenea, amplasati recipientele din palstic si capacele doar pe gratarul superior pentru a preveni deformarea. Verificati mereu partea de jos a vaselor din plastic pentru a va asigura ca pot fi spalate in siguranta in masina de spalat vase.

Raftul inferior este locul potrivit unde puteti introduce articole voluminoase precum farfurii, platouri, vase de copt si asa mai departe, ce pot fi spalate in masina de vase, precum si articole din otel inoxidabil. Amplasati oalele si tigaile de-a lungul laturii masinii de spalat vase sau in partea din spate. Introduceti ustensilele in cosul de ustensile al maisnii, orientand obiectele ascutite precum cutitele in jos.

Inainte de a inchide usa masini, asigurati-va ca nu exista niciun obiect care sa blocheze bratele de spalare. Unele modele de masini de spalat vase includ si un al treilea raft unde puteti adauga tacamuri de argintarie suplimnetare, ustensile, alte articole greu de montat si chiar boluri si cesti.

Adaugarea detergentului de vase in masina de spalat

Cu toate ca poate depinde de modelul de masina pe care il aveti, cele mai multe dozatoare de detergent se afal in zona inferioara a usii masinii de sapalat vase. Puteti folosi detergent tip tablete, lichid, pachete sau udra. Totodata, este important sa folositi si agent de clatire pentru o lustruire optima a vaselor.

Dupa adaugarea detergentilor in recipientele speciale, inchideti capacul si apasati ferm pana cand acesta se inchide bine. Dupa ce masina finalizeaza ciclul initial de prespalare, capacul se deschide pentru a amesteca deterget cu apa. Folosirea detergentului potrivit este important pentru performanta masinii la spalare.

De asemnea, curatarea periodica a masinii este foarte importanta pentru a mentine rezultate excelente la spalare. Cu programul de auto-curatare, vor fi indepartate reziduurile de minerale si calcarul, prelungind astfel durata de viata a masinii.

Selectarea programului de spalare

Majoritatea masinilor de spalat vase includ cel putin cele trei cicluri de baza – Rapid, Normal si Intensiv. Programul pe care ar trebui sa il folositi depinde de dimensiunea incarcaturii, tipul vaselor, dar si nivelul de murdarie. Pentru a seta programul, utilizati butoanele care se afla, de regula, in zona superioara a usii masinii de spalat vase.

Programul Rapid este indicat pentru vase usor murdarite, care trebuie spalate rapid.

Programul Normal este cel mai frecvent pentru ca este potrivit pentru spalari de zi cu zi.

Programul Intensiv este recomandat pentru oale si tigai cu grad ridicat de murdarie.

In functie de modelul de masina pe care il alegeti si de dotarile acesteia, puteti beneficia de o gama variata de programe atat pentru vase rezistente, cat si pentru articole delicate. In plus, spalarea poate fi asistata si de senzori pentru o curatare mai eficienta.

Porniti masina de spalat vase

Dupa ce ati verificat de doua ori daca nu exista vreun obiect care sa blocheze bratele masinii de spalat vase, dar si dupa ce ati adaugat detergentii si setat programul potrivit, apasati butonul start. Durata programului va varia in functie de programul ales, dar si de incarcatura. Insa, pe panoul de control, veti putea verifica pentru fiecare program in parte care este durata.

In timpul spalarii, ar fi bine sa nu deschideti usa masinii si nici sa nu umblati la panoul de control.

Urmand cateva instructiuni importante va puteti bucura de cele mai bune performante ale masinii de spalat, dar si o buna rezistenta in timp din partea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *